Notos Com : Αύξηση των οικονομικών μεγεθών το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 13:30

Αύξηση σε όλα τα επίπεδα, παρουσιάζουν για μία ακόμα φορά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την Notos Com.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των πωλήσεων κατά 11,4% (ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 98,1 εκατ. ευρώ), εν μέσω γενικής δυστοκίας στην αγορά, είναι αποτέλεσμα αφ' ενός μεν της επιτυχίας στην απόκτηση της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης προϊόντων διεθνών Οίκων ένδυσης πού σημειώθηκε στην αρχή του έτους (Trussardi, Cerruti, Henry Cottons), και αφ' ετέρου της σωστής προσέγγισης της επιχείρησης στις ανάγκες της αγοράς, τη σωστή δομή και οργάνωσή της και τη διατήρηση με αυτούς τους τρόπους του μεριδίου της σε αυτήν.

Με την επίτευξη μείωσης των λειτουργικών εξόδων ως ποσοστό επί των πωλήσεων, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 15,5% σε απόλυτο μέγεθος.

Παράλληλα τα προ φόρων κέρδη έφτασαν στο ύψος των 13,9 εκατ. ευρώ, έναντι 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό κέρδος διαμορφώθηκε σε 18,6 εκατ. ευρώ, έναντι 16,1 εκατ. ευρώ του προηγουμένου έτους, παρουσιάζοντας αύξηση ως ποσοστό επί των πωλήσεων από 18,29% σε 18,96%.

Η σύγκριση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης γίνεται με βάση τη στήλη «Proforma Αποτελέσματα», όπου παρατίθενται τα οικονομικά μεγέθη ως εάν η συγχώνευση με απορρόφηση των θυγατρικών της Σ-Μ Σωτηρόπουλος ΑΕ και Valmed AE, που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2002, είχε πραγματοποιηθεί την 01.01.2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα