Τριμερής σύσκεψη για τα εργασιακά στην ΑΓΕΤ

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 17:51
UPD:17:59

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του υφυπουργού Ελευθέριου Τζιόλα, μεταξύ της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Τσιμέντα, με θέμα τις προοπτικές της επιχείρησης στον τομέα της απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο εβδομάδων η ΓΣΕΕ κατήγγειλε αυθαίρετες και αδικαιολόγητες απολύσεις στον Ομιλο εταιρειών Ηρακλής http://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=724215 .

Ο υφυπουργός, αφού τόνισε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυτή την περίοδο με το κατασκευαστικό τεχνικό πρόγραμμα, λόγω Γ' ΚΠΣ και Ολυμπιακών Αγώνων, ευνοούν σημαντικά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τσιμεντοβιομηχανίας, επεσήμανε ότι είναι απολύτως αναγκαία η ισορροπία ανάμεσα στη κυρίαρχη θέση της ΑΓΕΤ, -που αποκτήθηκε και με την κρατική συνδρομή- από τη μια πλευρά, και στη διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης, από την άλλη.

Ο κ. Τζιόλας σημείωσε ότι εάν και όπου η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης κρίνεται απαραίτητος, θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα από διαδικασίες συναίνεσης, σε συμφωνία με τα Σωματεία των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέμειναν να μη συμβεί καμία μεταβολή στον τομέα της απασχόλησης, χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τα αιρετά εξουσιοδοτημένα συνδικαλιστικά όργανα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα