ΝΔ: Σε πλήρη εκτροπή ο Προϋπολογισμός

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2003 13:43

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας σε ερώτηση ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού (ΑΝΤ1) για τη «Χάρτα Σύγκλισης» είπε ότι «από τα επίσημα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο προκύπτουν κυρίως δύο συμπεράσματα:

Πρώτον, ότι ο Προϋπολογισμός βρίσκεται σε πλήρη εκτροπή και, δεύτερον, ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε λογιστικές αλχημείες για την ωραιοποίηση της πραγματικότητας».

Ο κ. Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι δαπάνες έχουν πάρει μια δραματική αύξηση. Κινούνται σχεδόν με διπλάσιο ρυθμό από τον προϋπολογισθέντα ενώ, τα έσοδα υστερούν σημαντικά. Το έλλειμμα έχει πάρει μια αυτοκρατορική μορφή. Πιο συγκεκριμένα, οι δαπάνες αυξάνονται με ρυθμό περίπου 12,6% έναντι 5,2% της κυβερνητικής πρόβλεψης. Έχουμε μια ανεξέλεγκτη αύξηση των δαπανών, που πρέπει να προκαλεί τρομακτικές ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζω -τόνισε- ότι, κατά το πρώτο 5μηνο του χρόνου, είχαμε δανειστεί 21 δισ. ευρώ, έναντι προϋπολογισθέντος ελλείμματος για ολόκληρο το χρόνο 27 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα έσοδα βρίσκονται στο μισό των προϋπολογισθέντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα