Aπώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2003 19:04

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν και σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών αδυνατώντας να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.100,10 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,04%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.142 μονάδες με απώλειες 0,87% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 4.990 μειωμένος κατά 1,09%.

Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,56%, στις 3.385,29 μονάδες.

Η νέα πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση της Wall Street, η οποία «γύρισε την πλάτη» στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες, οι ασφάλειες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε στον κλάδο των τραπεζών μετά τα θετικά αποτελέσματα της βρετανικής HSBC.

Η μετοχική τιμή της τελευταίας ενισχύθηκε κατά 1,7% κλείνοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδό της σε διάστημα σε διάστημα 13 μηνών. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 4,11 δισεκ. δολ. υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σημειώθηκαν και σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών με τη γαλλική Total να κλείνει ενισχυμένη κατά 0,62%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα