Υπέρβαση προβλέψεων από την ΕΛ.ΒΟ.

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2003 14:28

ΣΕ 40 ΕΚ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της «ΕΛΒΟ ΑΕ» (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,9 εκ. ευρώ. Στο β' εξάμηνο αναμένεται τα οικονομικά μεγέθη να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και να ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις και ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε 150 εκ. ευρώ ενώ τα προ φόρων κέρδη σε 15 εκ. ευρώ έναντι 12 εκ. ευρώ που είχαν αρχικά εκτιμηθεί.

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στο β' εξάμηνο θα οφείλεται στην ένταση των εργασιών της βιομηχανίας καθώς σε αυτήν έχει ανατεθεί, μεταξύ άλλων, η κατασκευή 140 τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ, η παραγωγή 54 νέων λεωφορείων του ΟΑΣΘ και 110 πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ ξεκινά και το δεύτερο συμβατικό έτος ανακατασκευών στρατιωτικών οχημάτων.

Κατά τη χθεσινή γ.σ. των μετόχων της ΕΛΒΟ ΑΕ αποφασίστηκε η ανάκληση παλαιότερης απόφασης (γ.σ. 2001) για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παράλληλα επανεγκρίθηκε για τυπικούς λόγους, ισόποση αύξηση, η οποία θα εκτελεσθεί εντός 30 ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα