Ματαιώνεται η αύξηση μ/κ της Ένεργος Holding

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2003 16:54
UPD:16:58

Δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών η Ένεργος Holding ΑΕΜΕΕΤ (πρώην ΑΛΚΑΡ ΑΕΜΕΤ), σύμφωνα με απόφαση της β΄ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων την 1η Αυγούστου.

Η παραπάνω απόφαση, σύμφωνα με τη διοίκηση, ελήφθη με το σκεπτικό ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα προκύψει για τη συγχώνευση με το Σιθωνία Μπιτς Πόρτο Καρράς Α.Ε. θα υπερκαλύψει την απόκλιση μεταξύ των παραπάνω μεγεθών κατά σημαντικά αποτελεσματικότερο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα:

- Την ακύρωση της απόφασης της 25/7/2002 για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 14.985.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, επειδή μέχρι και τη λήξη της προβλεπόμενης περιόδου για τη διεξαγωγή της υπήρχαν εκκρεμότητες.

Ειδικότερα, δεν είχαν διευθετηθεί ορισμένα θέματα τεχνικού χαρακτήρα, συνδεόμενα με τη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής και ολοκλήρωσης του συνολικού επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας στο χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ήπιες και ανανεώσιμες πηγές (αιολική ενέργεια).

- Τη ματαίωση στην παρούσα φάση της απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 2,5 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών, η οποία μοναδικό σκοπό είχε την κάλυψη και διευθέτηση της απόκλισης που θα προέκυπτε μεταξύ των μεγεθών του μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Τέλος, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού για την εξυπηρέτηση των παραπάνω νέων προοπτικών της εταιρείας, με την προσθήκη των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων, καθώς και την ίδρυση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση καζίνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα