Θετικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα Eurobank και Alpha

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2003 10:16

Ενίσχυση μεγεθών και εργασιών αλλά και αύξηση κερδών έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2002 αναμένει η αγορά από την EFG Eurobank Ergasias και την Alpha Bank, οι οποίες ανακοινώνουν με διαφορά μιας ημέρας τα οικονομικά αποτελέσματα.

Σε χθεσινή δημοσκόπηση του Reuters, στην οποία συμμετείχαν εννέα αναλυτές προβλέπεται ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της Eurobank θα έχουν αύξηση 6,8%.

Ώθηση στα κέρδη δίνουν τα καθαρά έσοδα από τόκους και η ενίσχυση των τραπεζικών εργασιών με αποτέλεσμα να αντισταθμίζονται οι απώλειες από χρηματοοικονομικές πράξεις, οι οποίες πάντως περιορίστηκαν το δεύτερο τρίμηνο έναντι του πρώτου.

Πιο αισιόδοξοι είναι οι αναλυτές της Π&Κ ΑΧΕ που βλέπουν αύξηση κερδών κατά 8,8% και επισημαίνουν την ενίσχυση των οργανικών κερδών της τράπεζας και την σημαντική συρρίκνωση των απωλειών από χρηματοοικονομικές πράξεις στο δεύτερο τρίμηνο.

Για την Alpha Bank, η οποία ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου το πρωί της Παρασκευής, η Π&Κ ΑΧΕ εκτιμά ότι η αύξηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών θα διαμορφωθεί στο 52,3%, με σημαντική ενίσχυση των οργανικών κερδών κατά 21,9% χάρη στα έσοδα από τόκους που σημειώνουν αύξηση και τον περιορισμό των δαπανών προσωπικού.

Η τράπεζα, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα έχει αυξημένα χρηματοοικονομικά κέρδη στο εξάμηνο, τα οποία πάντως προέρχονται από το πρώτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα