ΝΔ: Η κυβέρνηση έδωσε το έναυσμα των ανατιμήσεων

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2003 16:15
UPD:16:37

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ, Γ. Σαλαγκούδης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, δήλωσε ότι η «κυβέρνηση, αντί να αναθεωρήσει την άφρονα πολιτική της, πότε επιτίθεται εναντίον των θυμάτων της, επιχειρηματιών, πότε καλεί τους καταναλωτές σε μποϋκοτάζ και σε συστράτευση για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, που διογκώνει καθημερινά η πολιτική της.

Στην προσπάθειά της να συντηρήσει την νομενκλατούρα της με τη διαφθορά και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα που εξυπηρετεί η πολιτική της, έδωσε η ίδια το έναυσμα των ανατιμήσεων στην αγορά:

Ολες τις στρογγυλοποιήσεις δραχμών σε ευρώ που πραγματοποίησε για τις υποχρεώσεις των πολιτών προς το Δημόσιο τις έκανε προς τα πάνω. Ακόμη και για τις δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ που κατέθεσαν οι πληγέντες από τις θεομηνίες δεν υπήρξε απλώς στρογγυλοποίηση αλλά πολλαπλασιασμός του ποσού που κατέβαλαν οι αγρότες.

Διόγκωσε τις φορολογικές απαιτήσεις της από όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με τη συνάφεια και την επιπλέον φορολόγηση των ετών '93-'98, περιόδου αντικειμενικών κριτηρίων.

Διατηρεί ευνουχισμένη σε αρμοδιότητες και ανεπαρκώς στελεχωμένη την επιτροπή ανταγωνισμού, ώστε να μην ελέγχονται έστω και οι ανεπαρκείς κανόνες της ελεύθερης αγοράς που έχουν θεσπισθεί.

Εχει επιτρέψει την αύξηση όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Διέλυσε ή διέφθειρε όλους τους μηχανισμούς ελέγχου ποιότητας, νομιμότητας και τιμών...

Η κυβέρνηση Σημίτη πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι οι διακηρύξεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν αντιμετωπίζουν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, πλήττουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό και υπονομεύουν την οικονομική προοπτική της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα