Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παραπέμπονται οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού

Στον εισαγγελέα 15 κυλικεία πλοίων
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 14:55

Υπερβολικά μικτά κέρδη, τα οποία ξεπερνούν το 350%, διαπίστωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών μετά από ελέγχους.

O υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Κουλούρης παραπέμπει όλες τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να διαπιστωθεί αν οι αναγραφόμενες ενδεικτικές τιμές των 50 και 60 λεπτών συνιστούν άτυπο καρτέλ στον κλάδο, καθώς επίσης για το αν υφίσταται καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης.

Στο μεταξύ, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε κυλικεία και εστιατόρια των επιβατηγών πλοίων, οι ελεγκτές εντόπισαν 15 περιπτώσεις παραβάσεων του αγορανομικού κώδικα, τις οποίες παρέπεμψαν στον Εισαγγελέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών.

Οι παραβάσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, μη ανάρτηση πινακίδων με τιμές, μη αναγραφή ενδεικτικών τιμών, μη αναγραφή τους τιμοκαταλόγους ενδείξεων όπως «κατεψυγμένο», «προμαγειρεμένο», «προτηγανισμένο» κ.ά.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι μελετάται η μετατροπή από αγορανομικό σε ποινικό αδίκημα της μη ανάρτησης τιμοκαταλόγων σε χώρους μαζικής εστίασης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το χθεσινό έντονο επεισόδιο με τους δημοσιογράφους http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/07/780173.htm , ο υφυπουργός δήλωσε σήμερα: «Υπήρξε μία άτυχη στιγμή για την οποία δεν είμαι ούτε ευχαριστημένος ούτε υπερήφανος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα