Ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2003 10:51
UPD:18:57

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μετά την άνοδο του Dow Jones την Παρασκευή.

Στις 10:26 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.160,10 μονάδες αυξημένος κατά 0,30%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.182,18 μονάδες με κέρδη 0,53% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.345,45 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,40%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών στον απόηχο της είδησης ότι η Goldman Sachs αναβάθμισε την αξιολόγησή της για την Deutsche Bank, τη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα.

Η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί στα θετικά σχόλια της Moody’s για τον κλάδο των ευρωπαϊκών τραπεζών, την περασμένη εβδομάδα.

Η διεθνούς κύρους εταιρεία πιστοληπτικής αξιολόγησης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος επιδεικνύει, κατά μέσο όρο, ευρωστία δραστηριοτήτων και θεμελιωδών οικονομικών παραμέτρων, στοιχεία που της παρέχουν ασφάλεια έναντι οιωνδήποτε πραγματικών κρίσεων.

Σε γενικές γραμμές, οι πιθανοί κίνδυνοι για τους επενδυτές από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, όπως και από τον αντίστοιχο στη Β. Αμερική, εξακολουθούν να είναι πολύ μακρινοί» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Moody's Investors Service. Διευκρινίζει επίσης ότι τα συμπεράσματα τα οποία διατυπώνει ισχύουν και για τον γερμανικό τραπεζικό τομέα.

Η μετοχική τιμή της Deutsche Bank ενισχύεται κατά 1,55%.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 5%, σημειώνει η μετοχή του γαλλικού μηχανολογικού ομίλου Alstom, ο οποίος εξήγγειλε ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ το εργατικό του δυναμικό στη Βρετανία στο πλαίσιο προσπαθειών να αποφύγει τη χρεοκοπία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα