ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤ'ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4.1.4.4. ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Χ.Α.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 17:22

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της εξαμηνιαίας περιόδου 01/01/2012- 30/06/2012 της ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. (η "Εταιρία") καθώς και κατ΄ εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι:

 

Α) Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 9 Απριλίου 2010 συνεδρίασή του αποφάσισε την μεταφορά της Εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.5, κριτήριο (1) β) δεδομένου ότι οι ζημίες της χρήσης 1.1.2009 έως 31.12.2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρίας.

 

Β) Όσον αφορά την αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν στην υπαγωγή της Εταιρίας στην κατηγορία της Επιτήρησης, δεδομένης της αστάθειας και αβεβαιότητας στην Ελληνική οικονομία που συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την εγχώρια αγορά,  η Εταιρία εκτιμά το κλίμα αυτό θα συνεχισθεί και θα ενταθεί με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η εσωτερική ζήτηση και έχει διαμορφώσει την ακόλουθη στρατηγική:

 

Η Διοίκηση της Eταιρίας έχει εντείνει τις προσπάθειες για την αύξηση των εργασιών στις χώρες του Αραβικού κόσμου, όπου υπάρχει δυναμική ανάπτυξης. Προς την κατεύθυνση αυτή η Eταιρία έχει παρουσία μέσω των δύο θυγατρικών της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ, δια των οποίων έχει ήδη καταθέσει σημαντικό αριθμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προσφορών για την ανάληψη ειδικών έργων. Ας σημειωθεί ότι στις χώρες αυτές, καθώς και στο Ομάν, υπάρχουν ήδη υπό εκτέλεση έργα τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ολοκληρώσης έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης.  

Για την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση της κρίσης και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεών της στα μεγέθη της Εταιρίας, οι προτεραιότητες της Διοίκησης επικεντρώνονται στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των συνεργειών εντός του Ομίλου. Παράλληλα η Διοίκηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις για να προσαρμόζει εγκαίρως τις αποφάσεις της αφενός για να ελαχιστοποιήσει τα αποτελέσματα της επιδείνωσης των συνθηκών της αγοράς και αφετέρου να εκμεταλλευθεί τυχόν ευκαιρίες του περιβάλλοντος που λειτουργεί.

Παράλληλα ο Όμιλος συνεχίζει να θεωρεί προτεραιότητα του την χρηματοοικονομική διάρθρωση δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στον  έλεγχο  των  αποθεμάτων και στη  διασφάλιση  των  απαιτήσεων.

 

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Εταιρία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά (συλλογές «Δια Χειρός», «Schemata», έπιπλα σπιτιού σύγχρονου design στο Zanotta Shop Athens καθώς και τη συλλογή λευκών ειδών Lexington στο δίκτυο πωλήσεων της Εταιρίας στο Golden Hall και στο Notos Home της πλατείας Κοτζιά) και στους τομείς Β2Β επαγγελματικού επίπλου και εξοπλισμού (Steelcase), συστημάτων δόμησης γραφείου (Fantoni) και ειδικών επαγγελματικών έργων (contracts).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΒΑΡΓ



Σχολιασμένα