Εν αναμονή της Fed η Wall Street

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2003 16:38

ΣΤΑΣΗ αναμονής εν όψει της σημερινής απόφασης της Fed για τα επιτόκια τηρούν οι επενδυτές στη Wall Street με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα συνοδευτικά σχόλια του Αλαν Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/12/789516.htm .

Η πλειονότητα των οικονομολόγων εκτιμά ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα διατηρήσει αμετάβλητα στο 1% τα βραχυχρόνια επιτόκια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τα overnight δάνεια μεταξύ των τραπεζών.

Η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed, ακολουθώντας την πάγια τακτική της, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 2.15 μ.μ. τοπική ώρα (9.15 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, η ανακοίνωση της Fed θα περιέχει θετικά σχόλια για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες δίνουν επίσης και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των εταιρειών Deere & Co., J.C. Penney Co., May Department Stores Co. και Marvel Enterprises Inc., τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Το δεύτερο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα θετικό για τα εταιρικά αποτελέσματα. Η αγορά μπορεί να σημειώσει περαιτέρω άνοδο έως το τέλος του έτους», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων στην αμερικανική Summit Investment Partners.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.229,67 μονάδες αυξημένος κατά 0,13% και ο Nasdaq στις 1.655,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,23%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,13 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα