Wall Street και εταιρικές επιδόσεις στηρίζουν τις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003 10:42
UPD:10:53

ΑΝΟΔΙΚΑ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τη σημαντική χθεσινή ενίσχυση της Wall Street και τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Fed για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για τα επιτόκια, τα οποία παρέμειναν αμετάβλητα, η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, αν και ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού δεν έχει εκλείψει.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συμβάλλουν επίσης τα θετικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Στις 10:25 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.192,7 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,17%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.223,09 μονάδες αυξημένος κατά 0,46% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.418,53 μονάδες με κέρδη 1,09%.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της UBS. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι στο δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 23% φθάνοντας τα 1,64 δισεκ. ελβετικά φράγκα έναντι 1,37 δισεκ. ελβετικών φράγκων που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μετοχική τιμή της UBS ενισχύεται κατά 0,82%.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 2,96%, σημειώνει η μετοχή του γερμανικού μηχανολογικού ομίλου MAN AG μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της διοίκησης για τα αποτελέσματα της επόμενης χρήσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/13/793124.htm . Στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 τα κέρδη του γερμανικού ομίλου, αν και μειώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Κέρδη άνω του 2% καταγράφει και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, η οποία έλαβε το πράσινο φως από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διάθεση σκευάσματός της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι εν λόγω πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,8% έναντι αύξησης 0,5% τον Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα