Προς τα κάτω αναθεωρεί η Τράπεζα της Αγγλίας για τον πληθωρισμό

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003 13:23

Για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2001, η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την πορεία του πληθωρισμού, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι δεν αναμένεται σύντομα αύξηση των επιτοκίων.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της για την πορεία των τιμών, η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 2,5% κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, καθώς οι συγκυριακοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην αύξησή του μειώνονται.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρουσίασε τον Ιούλιο αύξηση για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 2,9% σε ετήσια βάση από 2,8% τον Ιούνιο. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει θέσει ως στόχο τη διατήρηση του πληθωρισμού στο 2,5%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, η Τράπεζα της Αγγλίας μεταθέτει για τα μέσα του 2004 την αρχική της πρόβλεψη για αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ στο 3%, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας ήταν βραδύτερος απ΄ ό,τι αναμενόταν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα