ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Δ.Σ. ΕΙΣΗΓΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4.1.4.1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Χ.Α.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 10:30

Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε., σύμφωνα με τις παραγράφους 4.1.4.1.1 & 4.1.4.1.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. (εφεξής «η Εταιρία») κατά τη συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου 2012, αποφάσισε να προτείνει στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, των μετόχων της Εταιρίας (κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών) της 8ης Αυγούστου 2012: α) την μερική ανάκληση των από 30.3.2012 αποφάσεων των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της Εταιρίας περί αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, β) την έγκριση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 2.244.190 Ευρώ ή μέχρι το ποσό της κάλυψης, σε περίπτωση που αυτή δεν είναι πλήρης, με καταβολή μετρητών μέσω της έκδοσης 793.000 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,83 Ευρώ η καθεμία, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης ίση με την ονομαστική αξία κάθε μετοχής, ήτοι 2,83 Ευρώ η καθεμία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία δεκατρείς (13) νέες κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές για κάθε δέκα (10) παλαιές κοινές, μετά ψήφου μετοχές ή προνομιούχες, άνευ ψήφου μετοχές, και γ) την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.

 

Η παρούσα έκθεση συντάσσεται για τους σκοπούς της ως άνω αύξησης, εντός των πλαισίων του Κανονισμού του Χ.Α. και θα υποβληθεί στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της Εταιρίας (κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών) της 8ης Αυγούστου 2012.

 

Α. Απολογισμός χρήσης κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση

 

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας που έγινε με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 24.2.1997, ύψους 214.526,78 Ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο σε ποσοσστό 55% ως ίδια συμμετοχή στο κόστος νέας επένδυσης μηχανολογικού εξοπλισμού και το υπόλοιπο για την ενίσχυση των κεφαλαίων κίνησης.

Β. Σκοπός διάθεσης των υπό άντληση κεφαλαίων

 

Τα συνολικά κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα διατεθούν κυρίως για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Εταιρίας και συγκεκριμένα για την αποπληρωμή υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων της καθώς επίσης και για την επέκταση της δραστηριότητας της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα).

Γ. Δηλώσεις βασικών μετόχων

 

Οι βασικοί μέτοχοι (οικογένεια Εφραίμογλου) όπως ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, προτίθενται να καλύψουν την αναλογία τους στη παρούσα αύξηση, καθώς και να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην Εταιρία, μέχρι: α) την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και β) εφόσον οι γενικότερες συνθήκες της κεφαλαιαγοράς το επιτρέψουν, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που θα προκύψουν από τη παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Δ. Τιμή διάθεσης

           

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών προτείνεται να ορισθεί σε 2,83 Ευρώ ανά μετοχή. Επίσης προτείνεται η τιμή διάθεσης να μπορεί να υπερβαίνει τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

 

 

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε.

 

 

 

 

 

 


Δείτε το αρχείο
έκθεση του Δ.Σ. για ΑΜΚ

έκθεση του Δ.Σ. για ΑΜΚ


Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΑΑΚ



Σχολιασμένα