Εργα 38.151.000 ευρώ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003 19:53

Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Πασχαλίδη, στα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας. Στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης υπό την προεδρία του κ. Πασχαλίδη, εξετάσθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι τον Ιανουάριο του 2004 θα δημοπρατηθεί η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και η εκσκαφή διαύλου σε βάθος 14 μέτρων, προϋπολογισμού 16.140.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ.

Συνολικά τα έργα που θα κατασκευαστούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν προϋπολογισμό 38.151.000 ευρώ και αφορούν στην ολοκλήρωση του νέου λιμένος, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικός για την εξυπηρέτηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, αλλά και των γειτονικών χωρών. Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε επίσης ότι τα δύο λιμάνια της Σαμοθράκης εντάσσονται στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ενώ ανατίθεται και το master plan.

Τέλος, ανέφερε ότι με κοινή υπουργική απόφαση των δύο υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομίας και Οικονομικών ανατίθεται στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, η δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 46.955.245 ευρώ. Η Ακαδημία θα αναπτυχθεί σε έκταση 150 στρεμμάτων και θα φοιτούν σ' αυτή 1.050 σπουδαστές, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα