MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 15:51

Πώληση των αεροσκαφών Bombardier - Ενίσχυση ρευστότητας σε επίπεδο ομίλου

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει ότι υπογράφηκε οριστική συμφωνία για την πώληση των θυγατρικών εταιρειών MIG Aviation UK και MIG Aviation 3, στην Nordic Aviation Capital A/S (NAC). Οι εταιρείες αυτές είναι οι ιδιοκτήτριες του στόλου αεροσκαφών Bombardier της Olympic Air  που αποτελείται από 10 αεροσκάφη τύπου Q-400 και 4 αεροσκάφη Dash 8-100.

Το καθαρό τίμημα σε μετρητά από τη συναλλαγή για την MIG είναι $25,2 εκατ. και προκύπτει ισόποση ενίσχυση ρευστότητας στην μητρική εταιρεία και σε επίπεδο ομίλου ενώ σαν αποτέλεσμα της πώλησης  θα διαμορφωθούν ζημίες περίπου €7 εκατ.  για την μητρική εταιρεία και € 6 εκατ. για τον Όμιλο.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει την επαναμίσθωση των αεροσκαφών από την NAC στην  Olympic Air, για περίοδο 11 ετών με όρους αγοράς.

Ως αποτέλεσμα της μεταβίβασης είναι η μείωση δανεισμού σε επίπεδο ομίλου κατά $131,6 εκατ. Ωστόσο, εξαιτίας της λογιστικής απεικόνισης των μισθωμάτων αεροσκαφών ως συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, ποσό ύψους $162,6 εκατ. θα εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ως μακροχρόνια υποχρέωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα