MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(ΟΡΘΗ ΕΠΑ

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 19:58

Πώληση των αεροσκαφών Bombardier - Ενίσχυση ρευστότητας σε επίπεδο ομίλου

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει ότι υπογράφηκε οριστική συμφωνία για την πώληση των θυγατρικών εταιρειών MIG Aviation UK και MIG Aviation 3, στην Nordic Aviation Company (NAC). Οι εταιρείες αυτές είναι οι ιδιοκτήτριες του στόλου αεροσκαφών Bombardier της Olympic Air  που αποτελείται από 10 αεροσκάφη τύπου Q-400 και 4 αεροσκάφη Dash 8-100.

Το καθαρό τίμημα σε μετρητά από τη συναλλαγή για την MIG είναι $25,2 εκατ. και προκύπτει ισόποση ενίσχυση ρευστότητας στην μητρική εταιρεία και σε επίπεδο ομίλου ενώ σαν αποτέλεσμα της πώλησης  θα διαμορφωθούν ζημίες περίπου €7 εκατ.  για την μητρική εταιρεία και € 6 εκατ. για τον Όμιλο.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει την επαναμίσθωση των αεροσκαφών από την NAC στην  Olympic Air, για περίοδο 11 ετών με όρους αγοράς.

Ως αποτέλεσμα της μεταβίβασης είναι η μείωση δανεισμού σε επίπεδο ομίλου κατά $131,6 εκατ. Ωστόσο, εξαιτίας της λογιστικής απεικόνισης των μισθωμάτων αεροσκαφών ως συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, ποσό ύψους $162,6 εκατ. θα εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ως μακροχρόνια υποχρέωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα