Μικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2003 12:22
UPD:12:28

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους κλάδους ασφαλειών και φαρμακοβιομηχανιών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες και οι πετρελαϊκές εταιρείες παρά την άνοδο των τιμών του αργού.

Στις 12:10 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.255 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,18%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.267,71 μονάδες μειωμένος κατά 0,35% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.459,31 μονάδες με κέρδη 0,45%.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών με τη γερμανική Allianz και τη γαλλική Axa να ενισχύονται κατά 2,34% και 1,87% αντιστοίχως.

Σημαντική άνοδο (2,26%) σημειώνει επίσης η μετοχή της ABB. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, η ελβετική εταιρεία μηχανημάτων βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους των στοιχείων ενεργητικού, στον τομέα πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών σε κονσόρτσιουμ με επικεφαλής της J. P. Morgan Partners, αντί ενός δισ. δολαρίων.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της Swiss Air Lines, η οποία μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση σε ό,τι αφορά τις εναλλακτικές λύσεις για τη διαμόρφωση της μελλοντικής της στρατηγικής .

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται η WSJ http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/08/18/798285.htm , η British Airways προσφέρεται να αποκτήσει μερίδιο πλειοψηφίας στη Swiss, τη στιγμή που η γερμανική Lufthansa εποφθαλμιά την εξαγορά του αερομεταφορέα. Την πρόταση της Β.Α. προς τη Swiss θα συνοδεύει και η προσφορά για τη συμμετοχή του ελβετικού αερομεταφορέα στην αεροπορική συμμαχία oneworld.

Η μετοχική τιμή της Swiss Air Lines σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 8,75%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα