Με τεχννολογία UMTS προμηθεύει η Ericsson την Vodafone Ελλάδος

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2003 13:08

Υπεγράφη προσφάτως η συμφωνία με τη Vodafone–Panafon Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. (Vodafone Ελλάδος) για την αρχική φάση της υλοποίησης του συστήματος UMTS της τελευταίας.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο ένας από τους δύο προμηθευτές, η Ericsson θα εξοπλίσει την ελληνική θυγατρική του ομίλου Vodafone με τεχνολογία δικτύου κορμού UMTS και θα παράσχει τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η Ericsson θα ξεκινήσει την υλοποίηση του δικτύου στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2003.

Η Ericsson θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει όλον τον εξοπλισμό υποδομής για το δίκτυο κορμού καθώς και το αντίστοιχο σύστημα διαχείρισης δικτύου. Το δίκτυο UMTS θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του 2003.

«Η πολυετής συνεργασία μας με την Ericsson διευρύνεται τώρα για να συμπεριλάβει και το δίκτυο κορμού UMTS στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της διευρυμένης συνεργασίας μας, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς στους πελάτες μας στην Ελλάδα σύντομα», δήλωσε ο κος Γιώργος Κορωνιάς, επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος.

«Η παραγγελία αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πορείας μας στην προμήθεια δικτύων UMTS σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που και η Vodafone επέλεξε πλέον τις δυναμικές λύσεις κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς της Ericsson σε μια αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως η ελληνική», επεσήμανε από την πλευρά του ο Bill Zikou, πρόεδρος του Market Unit South East Europe της Ericsson.

Η Ericsson διαμορφώνει το μέλλον των Kινητών και των Eυρυζωνικών Internet επικοινωνιών μέσα από τη συνεχή ηγετική παρουσία της στην τεχνολογία. Προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις σε περισσότερες από 140 χώρες, η Ericsson συμβάλλει στη δημιουργία των πιο δυναμικών εταιριών επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται, ότι, η Vodafone Ελλάδος, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στον όμιλο Vodafone Group plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, (65,4 %), και στον ελληνικό όμιλο τηλεπικοινωνιών Intracom (9,4 %), είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα με περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια πελάτες και 34,7% μερίδιο αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα