Νέα άνοδος του δείκτη ZEW στη Γερμανία

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2003 12:16
UPD:12:26

ΑΝΟΔΟ για όγδοο διαδοχικό μήνα σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW ενισχύοντας τις προσδοκίες ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο δείκτης προσδοκιών αναλυτών και θεσμικών επενδυτών για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας εκτινάχθηκε στις 52,5 μονάδες έναντι 41,9 μονάδων τον Ιούλιο, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδό του στις 47 μονάδες.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, στην αύξηση των παραγγελιών προς τις γερμανικές βιομηχανίες, στην άνοδο των χρηματιστηρίων καθώς και σε ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου μεγάλων γερμανικών εταιρειών.

«Θα υπάρξει ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο, αν και δεν αναμένεται ιδιαίτερα δυναμική. Το πρώτο εξάμηνο ήταν απογοητευτικό», δήλωσε στο Bloomberg οικονομολόγος της Deutscher Investment Trust στη Φρανκφούρτη.

Η έρευνα του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών ZEW του Μανχάιμ διεξήχθη στο χρονικό διάστημα μεταξύ 28ης Ιουλίου και 18ης Αυγούστου σε 311 αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα