Coca Cola 3E: Επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2003 15:14

Την πρόθεσή της να προβεί σε χρηματοδοτούμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και σε επιστροφή κεφαλαίου τους μετόχους της ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε σήμερα η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο.

Η ημερομηνία κατά την οποία οι μέτοχοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον δικαιούνται της επιστροφής κεφαλαίου θα ανακοινωθεί, όταν ολοκληρωθεί η λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενέκρινε την κεφαλαιακή αυτή αναδιάρθρωση για τους ακόλουθους λόγους:

· Η επιχειρησιακή δραστηριότητα της Coca-Cola Τρία Έψιλον παραμένει ισχυρή, όπως αποδεικνύεται και από την απόδοση της στο πρώτο εξάμηνο του 2003 και τις αναθεωρημένες προβλέψεις για το σύνολο του τρέχοντος έτους, οι οποίες ανακοινώθηκαν, επίσης, σήμερα.

· Oι χρηματοοικονομικοί δείκτες της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα παραμείνουν ισχυροί μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης.

· Ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s επιβεβαίωσε τον υψηλό βαθμό αξιολόγησης τόσο της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον (Α) όσο και της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της (Α-1).

· Η προτεινόμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του Μεσοσταθμικού Κόστους Κεφαλαίου (WACC) για την Coca-Cola Τρία Έψιλον περίπου κατά 50 μονάδες βάσης.

· Η επιχειρησιακή δραστηριότητα, οι στρατηγικές προτεραιότητες και η αναμενόμενη απόδοση της Coca-Cola Τρία Έψιλον δεν θα επηρεαστούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον προσκάλεσε τους μετόχους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την 15η Σεπτεμβρίου 2003, για να εγκρίνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 518 εκατομμύρια Ευρώ μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών. Μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, θα συγκληθεί δεύτερη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για να εγκρίνει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 473 εκατομμύρια Ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου σε όλους τους μετόχους ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή.

Η επιστροφή κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθεί μέσω της διεθνούς κεφαλαιαγοράς χρεογράφων και, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναμένει ότι η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της θα ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2003.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Irial Finan, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι είναι η σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή προκειμένου να βελτιώσουμε την κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου ενώ παράλληλα είναι και επωφελής για τους μετόχους της εταιρείας. Δεν θα υπάρξει επίδραση στην εν γένει λειτουργία ή στρατηγική της εταιρείας και οι βασικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες και η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς της παραμένουν ισχυροί. Διατηρούμε τον ενθουσιασμό μας όσον αφορά στις μελλοντικές προοπτικές της επιχειρησιακής δραστηριότητας μας ενώ η συνετή διαχείριση συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα καλό παράδειγμα της δέσμευσής μας για ταχύρρυθμη αύξηση της απόδοσης στους μετόχους μας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Η μετοχική τιμή της Coca Cola 3E ενισχύεται αυτή την ώρα (15:03) κατά 0,81%, στα 17,48 ευρώ, παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 420.975 τεμαχίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα