Hewlett-Packard Co. : Eκτός των προβλέψεων τα αποτελέσματά της

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 08:40
UPD:08:41

Eκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, ήταν τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής κομπιούτερ στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., καθώς η εταιρεία μείωσε τις τιμές πώλησης των προσωπικών υπολογιστών, που κατασκευάζει. Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε σε ποσοστό τουλάχιστον 11%.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 23 σεντς ανά μετοχή, ήτοι τρία σεντς χαμηλότερα από τον μέσον όρο που εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές.

Εκτός των προβλέψεων διαμορφώθηκαν και οι πωλήσεις και περισσότερο από 100 εκατ. δολ. Τα κέρδη και οι πωλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο, εκτιμάται ότι επίσης θα είναι εκτός των προβλέψεων, ενώ η εταιρεία πρόκειται να μειώσει και άλλο το προσωπικό της, κατά 1.300 εργαζομένους.

Το τμήμα των προσωπικών υπολογιστών, εμφάνισε ζημία 56 εκατ. δολ. σε πωλήσεις αυξημένες κατά 4,5% και μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα κατά τα οποία εμφάνισε κερδοφορία.

«Η μείωση των τιμών για προσωπικούς υπολογιστές, πολύ πιο γρήγορα από την Dell, ήταν ένα λάθος», επεσήμανε ο επικεφαλής της Hewlett-Packard Co., Carly Fiorina.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 2,23 δολ., στα 19,88 δολ. η μία στις 7:59' μ.μ. στη Ν. Υόρκη, τοπική ώρα, κατά τη διαπραγμάτευσή τους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Υποχώρησαν, φθάνοντας στα 19,68 δολ. Το τρίτο τρίμηνο, οι μετοχές της εταιρείας κέρδισαν συνολικά ποσοστό 30%.

Οσον αφορά στην πορεία της το τέταρτο τρίμηνο, τα κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 34 έως 36 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της προβλέπεται να είναι κατά 8% έως 10% υψηλότερες, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο, φθάνοντας στα 18,8 έως 19,1 δισ. δολ. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 36 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις της στα 19 δισ. δολάρια.

Η μείωση των 1.300 θέσεων εργασίας θα γίνει το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία τον Μάϊο είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 3.500 θέσεις σε μερικές περιοχές και θα κάνει προσλήψεις σε άλλες.

Κατά τα τέλη του τρίτου τριμήνου η Hewlett-Packard απασχολούσε 141.000 υπαλλήλους, ενώ στο τέλος του δευτέρου, αυτοί ήταν 138.600.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα