Στο χρηματιστήριο της Σόφιας η Promota Bulgaria

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 13:46

Στο χρηματιστήριο της Σόφιας εισήχθησαν από την Πέμπτη, 14/8/03, οι μετοχές της Promota Bulgaria AD, θυγατρικής εταιρείας της Προμότα Ελλάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, μετά την είσοδό της με απευθείας listing στο βουλγαρικό χρηματιστήριο, η Promota Bulgaria AD θα οργανώσει δημόσια εγγραφή (IPO) και αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2,600,000 βουλγαρικά λέβα (ισόποσο με ευρώ 1,330,000) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα με την είσοδο της Promota Bulgaria AD, εισήλθε με κωδικό διαπραγμάτευσης «ΡRA» και η εταιρεία Promota Aeropark AD. H εν λόγω εταιρεία είναι κατά 100% θυγατρική της Promota International Inc., της αμερικανικής θυγατρικής εταιρείας της Promota Hellas AE, η οποία σκοπό έχει τη διαχείριση της έκτασης των 158 στρεμμάτων στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σόφιας, ιδιοκτησίας της Promota Bulgaria, όπου μεταξύ άλλων θα αναγερθεί μεγάλο πολυκατάστημα BARGAIN STORES .

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Promota, από την ενημέρωση που έκανε το βουλγαρικό χρηματιστήριο προς την αγορά, υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον προς τις δύο εταιρείες οι οποίες υλοποιούν επενδυτικά προγράμματα ύψους 7 εκατ. ευρώ στη γειτονική χώρα.

Τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας χειρίζεται η εταιρεία EuroCapital - Ulpia Securities SA που είναι μέλος του Χρηματιστηρίου της Σόφιας και ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα