ΜΕΤΚΑ Α.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 19:09

Αθήνα, 19.3.2012: η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η Τουρκική θυγατρική της, Power Projects Sanayi İnşaat Ticaret Limited Şirketi (Power Projects Limited), σε κοινοπραξία με την General Electric, υπέγραψε σύμβαση για ενεργειακό έργο στην Αλγερία.

 

Στο πλαίσιο της επέκτασης της διεθνούς δραστηριότητας της, η Αλγερία αποτελεί την 7η χώρα στην οποία η ΜΕΤΚΑ υλοποιεί έργα μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έργου είναι τα ακόλουθα:

 

1.       Περιγραφή Έργου:
Το έργο της ΜΕΤΚΑ περιλαμβάνει τη σχεδίαση, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία έξι κινητών συστοιχιών βοηθητικών συστημάτων (Balance of Plant), που θα εγκατασταθούν σε τρείς τοποθεσίες στην Αλγερία.

2.       Αξία Έργου
Η συνολική αξία του συμβολαίου για την Power Projects Limited είναι US$43,950,000 και Αλγερινά Δηνάρια 10,950,000.
 

3.       Χρονοδιάγραμμα του Έργου
Το έργο θα υλοποιηθεί με ταχείς διαδικασίες (fast track) και προγραμματίζεται να παραδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τη METKA και την Power Projects Limited

 

Η ΜΕΤΚΑ κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευή έργων EPC στον τομέα των εξειδικευμένων ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναλαμβάνοντας το πλήρες φάσμα από τη Μελέτη, Προμήθεια, Κατασκευή έως την ολοκλήρωση του έργου. Στην παρούσα φάση, εκτελεί ταυτόχρονα έργα που ξεπερνούν τα 5.000MW συνολικής παραγόμενης ισχύος σε 7 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Ρουμανία, Πακιστάν, Ιράκ και Αλγερία).

 

Η Power Projects Limited είναι η 100% θυγατρική εταιρεία της ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΜΕΤΚΑ για μακροπρόθεσμη παρουσία στην ενεργειακή αγορά της Τουρκίας και την περαιτέρω διείσδυση της στον τομέα ανάληψης σύνθετων έργων «με το κλειδί στο χέρι» στην ευρύτερη περιοχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Power Projects έχει καθιερωθεί ως κυρίαρχος κατασκευαστής μεγάλων έργων παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία, ενώ ήδη επεκτείνεται ενεργά και σε άλλες αγορές.  

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε: 

κα. Κατερίνα Μουζουράκη – Προϊστάμενος Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Tel. 210-6877 484, Fax 210-6877400, e-mail: [email protected]


[email protected]


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα