Swatch Group AG : Ανάκαμψη το β' εξάμηνο του έτους

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2003 10:34

ΑΝΑΚΑΜΨΗ στη ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, προβλέπει η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ρολογιών στον κόσμο, Swatch Group AG, μετά τη μείωση των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών της κερδών σε ποσοστό 9,7%.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, η οποία κατέχει μεταξύ άλλων τα ρολόγια Omega και Longines, μειώθηκαν στα 186 εκατ. ελβετικά φράγκα (133 εκατ. δολ.) από 206 εκατ. φράγκα, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη ύψους 192,8 εκατ. φράγκων.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της Swatch, βελτιώθηκαν τον Ιούλιο, μετά από μείωση κατά 6,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Nick Hayek Jr.

«Παρά την παρατεταμένη αδυναμία των καταναλωτών να κάνουν αγορές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η εξέλιξη των πωλήσεων τον Ιούλιο, μας ενθαρρύνουν για την πορεία μας το δεύτερο εξάμηνο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Swatch και άλλες εταιρείας παραγωγής ειδών πολυτελείας, γνώρισαν πτώση των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ και οι Ασιάτες τουρίστες, οι οποίοι είναι παραδοσιακοί αγοραστές ειδών ένδυσης και αξεσουάρ όταν πηγαίνουν στην Ευρώπη, δεν ταξίδεψαν.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών μειώθηκαν σε ποσοστό 9,9% το πρώτο εξάμηνο, μετά την υποχώρηση της ζήτησης στο σύνολο της αγοράς ειδών πολυτελείας. Η Cie Financiere Richemont AG των ρολογιών Cartier και Alfred Dunhill, ανακοίνωσε μείωση 27% των εσόδων της τον Απρίλιο και τον Μάϊο.

Στη Swatch, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την παραγωγή πλαστικών ρολογιών, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 224 εκατ. ελβετικά φράγκα από 271 εκατ. ελβετικά φράγκα. Το ελβετικό νόμισμα, το οποίο ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και του ευρώ τους τελευταίους μήνες, περιέκοψε 102 εκατ. φράγκα από τα έσοδα, επεσήμανε η διοίκηση της εταιρείας.

Οι πωλήσεις ρολογιών της εταιρείας, οι οποίες αποτελούν το 70% των συνολικών της εσόδων, μειώθηκαν στο 1,3 εκατ. ελβετικά φράγκα από 1,4 εκατ. φράγκα που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Σημειώνεται, ότι, η Swatch προμηθεύει με μηχανισμούς ρολογιών και άλλα εξαρτήματα και άλλες εταιρείες ομοειδείς της εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα