Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2003 07:02
UPD:09:19

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως της Ito-Yokado Co., η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της για τα κέρδη του εξαμήνου, καθώς ο ψυχρός καιρός περιόρισε τις πωλήσεις αναψυκτικών και καλοκαιρινών ενδυμάτων.

«Οι εταιρείες λιανικής πώλησης και ιδίως οι μεγάλες αλυσίδες του κλάδου, φαίνεται να επηρεάστηκαν πολύ από το ψυχρό καλοκαίρι στην Ιαπωνία», ανέφερε ο Yoshinori Nagano, ο οποίος διαχειρίζεται 68 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Ετσι, είναι δύσκολο οι μετοχές τους να έχουν καλές επιδόσεις».

Ο δείκτης Nikkei έχανε 0,6% φθάνοντας στις 10.216,99 μονάδες στις 12:38' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,7%, φθάνοντας στις 997,56 μονάδες. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Nomura Holdings, καθώς η Resona Holdings Inc., θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που κατέχει στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των ημιαγωγών, όπως της Advantest Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κομπιούτερ στον κόσμο, Intel Corp., ότι το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της θα αυξηθούν τουλάχιστον σε ποσοστό 20%, λόγω της μεγάλης ζήτησης για chip.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείτο ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Cheung Kong (Holdings) Ltd., καθώς αισιοδοξία επικρατεί για την οικονομία, η οποία προβλέπεται να ανακάμψει μετά την αύξηση του τουρισμού και των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times σημείωνε απώλειες για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της United Overseas Bank Ltd. και άλλων τραπεζών.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δείκτες στην περιφέρεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα