Ιntracom-YEN : Σύμβαση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2003 13:13

Σύμβαση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Intracom (με κύριο συνεργάτη την Lockheed Martin) για την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) με το κέντρο VTS της Ραφήνας και με το κέντρο RTS του Λαυρίου για την διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας των περιοχών Κόλπος Πεταλιών, Στενό Μακρονήσου και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Εύβοιας, Αττικής, νήσου Κέας και νήσου ¶νδρου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, για την κάλυψη της περιοχής θα λειτουργούν τέσσερις σταθμοί αισθητήρω, RADAR στην Εύβοια, το Λαύριο, την ¶νδρο και την Κέα. Επιπλέον, θα παρασχεθεί η κατάλληλη εκπαίδευση στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα διασυνδεθούν και τα νέα κέντρα με το Εθνικό VTMIS, που εδρεύει στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Πειραιά.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης του ρόλου του υπουργείου στο τομέα της ασφάλειας των θαλασσών και της ανταγωνιστικότητας των λιμένων, και αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης του συστήματος για την ευρύτερη κάλυψη του ελληνικού θαλάσσιου χώρου.

Το συνολικό σύστημα στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των θαλάσσιων μεταφορών, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ειδικά τα κέντρα VTS Ραφήνας & RTS Λαυρίου προβλέπεται να καλύψουν σημαντικές ανάγκες της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα