Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp. και της LG Electronics Inc., μετά τις εκθέσεις για τα καταναλωτικά αγαθά και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, οι οποίες αύξησαν την αισιοδοξία ότι οι πωλήσεις τους θα βελτιωθούν.

«Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές», ανέφερε ο Shigeharu Shiraishi, ο οποίος διαχειρίζεται 14 δισ. δολ. σε μετοχές με την SG Yamaichi Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Η εξέλιξη αυτή μας κάνει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 10.370,06 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 1.007,96 μονάδες.

Στη Ν. Κορέα, ο Kospi αναρριχήθηκε κατά 1,1%. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε χθες, ότι η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά την άνοδο των εξαγωγών και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times κινείτο ανοδικά για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., η οποία πραγματοποιεί περισσότερο από τα 2/3 των συνολικών της πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε κέρδη για πρώτη φορά μέσα σε αυτήν την εβδομάδα. Τα υψηλότερα κέρδη εμφάνιζαν οι μετοχές της News Corp., η οποία πραγματοποιεί τα 3/4 των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, όπου είναι ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox και της εφημερίδας New York Post.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες. Ολοι οι άλλοι κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα