Rilken Α.Ε. : Αυξημένες πωλήσεις μειωμένα κέρδη το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 10:33

Πωλήσεις 13.883 χιλ. ευρώ πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο του 2003 η εταιρεία Rilken A.Ε., από 11.597 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2002, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 19,7%.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η αύξηση αυτή, οφείλεται κυρίως στην αλλαγή της σύμβασης διανομής από σύμβαση πώλησης σε σύμβαση πώλησης επί παρακαταθήκη, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2003, καθώς επίσης και στην βελτιωμένη εικόνα επαγγελματικής δραστηριότητας, που οφείλεται στην διακοπή διανομής του προϊόντος Coppertone. Η αύξηση σε πραγματικές πωλήσεις ήταν περίπου 1%.

Η αλλαγή της σύμβασης διανομής μεταξύ της Rilken και της Schwarzkopf & Rilken Ελλάς Α.Ε., επηρέασε σημαντικά τα μικτά κέρδη αυτού του εξαμήνου (αύξηση 23,8%), τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης, καθώς επίσης και τα έξοδα πωλήσεων.

Τα έξοδα πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 31,8% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2002. Η αύξηση αυτή, οφείλεται στην προμήθεια διανομής, ενώ τα λοιπά γενικά έξοδα πωλήσεων συγκρατήθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 8,6 % και φθάνοντας σε 1.144 χιλ. ευρώ από 1.252 χιλ. ευρώ του προηγούμενου έτους και οφείλεται στους ίδιους λόγους της μεταβολής των αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης.

Ο όμιλος Rilken, ο οποίος αποτελείται από την Rilken A.E. και την εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων Schwarzkopf & Rilken Ελλάς A.Ε., πραγματοποίησε ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις 16.500 χιλ. ευρώ. Η μείωση της τάξης του 23,5%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, είναι αποτέλεσμα του νέου μοντέλου διανομής.

Από την 1η Ιανουαρίου 2003, στις πωλήσεις του Ομίλου Rilken συμπεριλαμβάνονται μόνο οι προμήθειες πωλήσεων των προϊόντων της Henkel Ελλάς.

Τα κέρδη εκμετάλλευσης του ομίλου αυξήθηκαν κατά 235 χιλ. ευρώ και ανήλθαν σε 1.448 χιλ. ευρώ για τους παραπάνω λόγους. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν επίσης κατά 112 χιλ. ευρώ (αύξηση 9,8%) και ανήλθαν σε 1.256 χιλ. ευρώ, κυρίως λόγω των μειωμένων γενικών διοικητικών εξόδων έναντι του προηγούμενου έτους.

Η Rilken A.E., είναι εταιρεία παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών προϊόντων που ειδικεύεται στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και εδρεύει στην Αθήνα. Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου της Henkel, που είναι και ο κύριος μέτοχος της Rilken A.E., μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Henkel Ελλάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα