Νέα υπηρεσία για την πληρωμή των μερισμάτων στους μετόχους

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 12:48
UPD:12:52

Με την πληρωμή του μερίσματος χρήσης 2002 των εταιρειών Aττικές Εκδόσεις Α.Ε. και Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 28 Αυγούστου, η νέα υπηρεσία του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών για την πληρωμή των μερισμάτων στους μετόχους των εταιρειών μέσω των Χειριστών τους.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει στους Χειριστές των δικαιούχων μετόχων που έχουν δηλώσει στο ΣΑΤ ότι έχουν δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος για λογαριασμό των πελατών τους. Την ημερομηνία που έχει ορίσει η εισηγμένη εταιρεία ως ημερομηνία καταβολής του μερίσματος, το Αποθετήριο θα πιστώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Χειριστών με το ανάλογο μέρισμα.

Για τους λοιπούς επενδυτές καθώς και για όσους έχουν καταχωρημένες αξίες στον Ειδικό Λογαριασμό, το μέρισμα θα διανέμεται μέσω των γραφείων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (Πλατεία Μαυροκορδάτου και Αχαρνών 17, τηλ. 210-5214100) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 16:00.

Για την είσπραξη του μερίσματος οι δικαιούχοι επενδυτές θα πρέπει να προσκομίσουν

-την αστυνομική τους ταυτότητα

-τα στοιχεία της μερίδας τους στο ΣΑΤ

-τον αριθμό του φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)

Σε περίπτωση είσπραξης του μερίσματος από τρίτο πρόσωπο είναι αναγκαία επιπλέον των παραπάνω και η προσκόμιση εξουσιοδότησης με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου μετόχου θεωρημένα με το γνήσιο της υπογραφής από αστυνομική ή άλλη αρχή.

Η δυνατότητα είσπραξης του μερίσματος μέσω του Αποθετηρίου λήγει την ημερομηνία που προσδιορίζει και ανακοινώνει κάθε εισηγμένη εταιρεία. Μετά την ημερομηνία αυτή, η είσπραξη του μερίσματος θα γίνεται αποκλειστικά από τα γραφεία της εισηγμένης εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΕΚ
  • ΓΔ
  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα