Info-Quest: Αποτελέσματα εξαμήνου

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 18:01

Στα 212 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας Info-Quest κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ προέκυψαν ζημίες 6,08 εκατ. ευρώ (προ φόρων μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας) που οφείλονται στη δραστηριότητα και στις επενδύσεις της Q-Telecom. Εξαιρώντας τη δραστηριότητα αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 10,91 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας σε 5,07 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα της πληροφορικής, ο οποίος αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 145,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση περίπου 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 8,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 25%, ενώ τα κέρδη προ φόρων από την πληροφορική διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 180% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, στη συγκράτηση των δαπανών, καθώς και σε ωφελεία από συναλλαγματικές διαφορές.

Τα έσοδα από τις Τηλεπικοινωνίες διαμορφώθηκαν σε 26,8 εκατ. ευρώ έναντι 2,46 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2002, το λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA σε -4,88 εκατ. ευρώ και το προ φόρων αποτέλεσμα σε - 11,18 εκατ. ευρώ.

Η Q-Telecom κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003 παρουσίασε κύκλο εργασιών 23,3 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά της αποτελέσματα EBITDA του διαμορφώθηκαν σε -5,7 εκατ. ευρώ, και τα αποτελέσματα προ φόρων σε -11,14 εκατ. ευρώ. Οι συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κατά το πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν τις 266.000 ενώ η εταιρία προσήλκυσε το 15% περίπου του συνόλου των ''καθαρών'' νέων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των λοιπών δραστηριοτήτων, όπου ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 39,6 εκατ. ευρώ έναντι 33,4 εκατ. ευρώ κατά το 2002 παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 18%, προέρχονται κυρίως από την ACS courier (ταχυμεταφορές). Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,97 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ κατά το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 31%, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 1,09 εκατ. ευρώ από 0,24 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα προ φόρων περιλαμβάνουν 0,36 εκατ. ευρώ έσοδα από συμμετοχές (μερίσματα - έναντι 0,26 ευρώ του 2002), καθώς και 0,1 εκατ. ευρώ κέρδη προερχόμενα από πώληση χρεογράφων, ενώ παράλληλα έχει επιτευχθεί και σημαντική βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, για το σύνολο του τρέχοντος έτους ο κλάδος της πληροφορικής αναμένεται να παρουσιάσει σταθερότητα στον κύκλο εργασιών και αύξηση της κερδοφορίας του, η οποία θα προέρχεται κυρίως από την βελτίωση των αποτελεσμάτων του κλάδου των έργων καθώς και από την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών όπου η Q-Telecom αναμένει κύκλο εργασιών περίπου 60 εκατ. ευρώ, θα παρουσιάσει ζημίες οι οποίες μειώνονται σταδιακά ενώ αναμένεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στην μελλοντική κερδοφορία της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα