Altec: Πτώση 38,2% στον τζίρο στο α΄ εξάμηνο

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 14:30

Στα 56,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2003 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Altec ABEE σημειώνοντας πτώση κατά 38,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων υποχώρησαν στα 13 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 26% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα ευρώ 2,4 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει θετικά τα παραπάνω αποτελέσματα, εάν ληφθούν υπόψη η δύσκολη περίοδος που διανύει η ελληνική αγορά και ο κλάδος της Πληροφορικής ειδικότερα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Altec, η «γενικότερη ύφεση που διακρίνει τελευταία τον κλάδο καθώς και τα ειδικότερα ζητήματα που ανέκυψαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 και αφορούσαν στις δραστηριότητες της εταιρείας (αναστολή έκδοσης του πιστοποιητικού διαφάνειας από το ΕΣΡ επί τριμήνου), σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις τιμολογήσεις υλοποιούμενων έργων καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, δυσχέραναν την προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους.

Η διοίκηση της Altec θεωρεί ότι για τους ειδικούς λόγους που προαναφέρθηκαν, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου δεν αντανακλούν την πραγματική εικόνα της αναπτυξιακής πορείας της ALTEC και της θέσης της στην αγορά και πιστεύει ακράδαντα ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την χρήση του 2003.

Αυτό, όπως επισημαίνει, συνάγεται από το γεγονός ότι οι ανεκτέλεστες συμβάσεις υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ ήδη η εταιρεία πρωταγωνιστεί στη διεκδίκηση νέων έργων των οποίων η οριστικοποίηση αναμένεται σύντομα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα