France Telecom : Προς εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού στην Orange

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2003 10:13

Το υπόλοιπο ποσοστό του τμήματος ασύρματης τηλεφωνίας της Orange, που δεν κατέχει, πρότεινε να αγοράσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom S.A., αντί του ποσού των 6,6 δισ. ευρώ (7,4 δισ. δολ.) σε μετοχές.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, η France Telecom προσέφερε το 11% των μετοχών της για κάθε 25 μετοχές της Orange, αξίας 9,49 ευρώ η μία και δίνει στους μετόχους περισσότερο από το 17,4% της τιμής της από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είναι μία πολύ καλή προσφορά για την Orange, μολονότι αποτελεί έκπληξη», ανέφερε ο Μanuel Lachaux, οικονομικός αναλυτής στην ETC στο Παρίσι, η σύσταση του οποίου για τη μετοχή της Orange είναι «αγορά» και για την France Telecom «μείωση», συμπληρώνοντας, ότι αυτό δείχνει την καλή οικονομική κατάσταση της France Telecom, αφού έχει τη δυνατότητα να προβεί στην αγορά της Orange.

H France Telecom κατέχει από τις 31 Δεκεμβρίου του 2002, το 80% της Orange και θα καταθέσει σήμερα την προσφορά της στις αρμόδιες γαλλικές αρχές ανταγωνισμού. Η χρηματιστηριακή αξία της Orange είναι περίπου 40,6 δισ. ευρώ, με βάση το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη της France Telecom ήταν 2,5 δισ. ευρώ έναντι 12,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Το χρέος της εταιρείας υποχώρησε στα 49,3 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά, το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Orange εμφάνισε κέρδη 3,26 δισ. ευρώ, έναντι ζημίας 862 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα