Βουλή : Την Τετάρτη η συζήτηση για τη Νέα Ολυμπιακή

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι πιλότοι της εταιρείας
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2003 12:43

Την Τετάρτη αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση της τροπολογίας, που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τη δημιουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, που θα φέρει την ονομασία Olympic Airlines, θα έχει το σήμα της παλιάς Ολυμπιακής, θα απασχολεί 1.850 άτομα και θα διαθέτει 44 αεροσκάφη.

Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα είναι έτοιμη να πετάξει σε δύο με τρεις μήνες.

ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τόνισε ότι η νέα εταιρΕία έχει πλεονεκτήματα, που την καθιστούν ελκυστική στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς είναι απαλλαγμένη από τα χρέη της παλιάς εταιρΕίας.

Ο κ. Βερελής εκτίμησε επίσης ότι η Olympic Airlines θα είναι βιώσιμη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης ορισμένων δρομολογίων και έναρξης άλλων, με βάση τα κριτήρια για την οικονομική της βιωσιμότητα.

Ωστόσο, σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της εταιρείας, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Ολυμπιακής, για αθέτηση των συμφωνημένων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Διονύσης Καλόφωνος, χαρακτήρισε ολέθρια ενδεχόμενη απεργία των πιλότων, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή στην Ολυμπιακή τηρούνται κάποιες λεπτές ισορροπίες.

Ο κ. Καλόφωνος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση απεργίας, η εταιρεία «δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια» και θα προχωρήσει στην ενοικίαση τσάρτερς, για την εξυπηρέτηση των επιβατών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα