Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2003 13:31

ΜΕ ΑΝΟΔΟ αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, όπως υποδεικνύεται από την πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Wall Street ήταν κλειστή λόγω αργίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο δείκτης ISM αυξήθηκε στις 53 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 51,8 μονάδων τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι από το σημείο των 50 μονάδων και πάνω ο δείκτης υποδηλώνει ανάπτυξη.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν επίσης οι πωλήσεις λιανικής, οι οικοδομικές δαπάνες, οι βιομηχανικές παραγγελίες και η ανεργία Αυγούστου, ενώ η Fed θα δώσει στη δημοσιότητα τη μηνιαία έκθεσή της για την πορεία της οικονομίας.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε χθες ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών στο τρίτο τρίμηνο ενδέχεται να διαμορφωθεί στο 4% από 3,1% στο δεύτερο τρίμηνο ενισχύοντας τις προσδοκίες βελτίωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων η AOL Time Warner υπέγραψε πενταετή συνεργασία με το βρετανικό όμιλο λιανικής Dixons, ενώ –σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Vivendi Universal http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/02/819007.htm .

Στις 13:17 (ώρα Ελλάδος) η προθεσμιακή τιμή στο δείκτη Dow Jones σημείωνε άνοδο 46 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα η προθεσμιακή τιμή στο Nasdaq ενισχυόταν κατά 9,5 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στην πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει στα 1,0831 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα