Θετικό το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2001 17:32
UPD:17:38

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται αυτή την ώρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.851,35 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,41%, ο Nasdaq στις 1.973,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,06% και ο Standard & Poor's στις 1.127,69 μονάδες με κέρδη 0,41%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιοτεχνολογίας μετά την είδηση ότι Amgen, η κορυφαία αμερικανική εταιρεία από τον εν λόγω κλάδο, προέβη στην εξαγορά της ομοειδούς Immunex έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα φροντίδας υγείας, καθώς δύο από τις πιο επιτυxημένες εταιρείες βιοτεxνολογίας στον κόσμο ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους. Η μετοχή της Ιmmunex ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 7,96%, ενώ ανοδικά κινείται και η μετοχή της Amgen.

Κέρδη (2,9%) καταγράφει και η μετοχή της USA Networks. Η γαλλική εταιρεία ΜΜΕ Vivendi Universal προέβη σε συμφωνία για την εξαγορά του τμήματος ψυχαγωγίας της πρώτης έναντι δέκα εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Continental Airlines παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο αναμένει κέρδη.

Πτώση σημειώνει και η μετοχή της Ford. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προσανατολίζεται σε μείωση της παραγωγής των εργοστασίων της και σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/17/185272.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα