Ινφορμάτικς: 4-23/9 η άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση μ/κ

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2003 17:15

Περίοδος άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης: 04-09-2003 έως 23/09/2003 Περίοδος Διαπραγμάτευσης Δικαιωμάτων Προτίμησης: 04-09-2003 έως 17-09-2003

Σύμβουλος Έκδοσης : ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Το Δ.Σ. της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. γνωστοποιεί προς τους κυρίους μετόχους τα ακόλουθα:

1. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας της 23.05.2003 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών κατά9,448.860 ευρώ, δια της εκδόσεως 4.108.200 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και Τιμή Διάθεσης 2,30 ευρώ ανά μετοχή με αναλογία δύο (2) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε δέκα (10) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην συνεδρίαση του στις 30.07.2003 ενέκρινε το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο.

2. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι μέτοχοι που είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. τη Τετάρτη 27.08.2003. Από την Πέμπτη 28.08.2003 έγινε αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται από την Πέμπτη 04-09-2003. μέχρι και την Τρίτη 23-09-2003. Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ. την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης τους.

3. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησης τους. Επισημαίνεται ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από την λήξη άσκησης τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 17-09-2003. Τα δικαιώματα προτίμησης που δεν θα ασκηθούν μέχρι την λήξη της περιόδου άσκησης ( δηλαδή έως και την 23.09.2003) παύουν να ισχύουν.

4. Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και στην Δ/νση Εξυπηρέτησης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών όπως αναλύεται παρακάτω:

Α) από τους ίδιους τους Μετόχους στα Καταστήματα της ΕΤΕ, ή

Β) από τους εξουσιοδοτημένους Χειριστές τους στη Δ/νση Εξυπηρέτησης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών -Υποδ/νση Θεματοφυλακής Ιδιωτών Επενδυτών και Χρηματιστηριακών Συναλλαγών?Τμήμα Εταιρικών Πράξεων και Αναδοχών, Σοφοκλέους 8, Αίθουσα Χρεογράφων Κεντρικού Καταστήματος. Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους.

Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ., τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), καθώς και την σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για την άσκηση δικαιώματος προτίμησης , την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους (ή από το Κ.Α.Α. αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.).

Επισημαίνεται ότι οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να δηλώσουν επίσης : α) τον αριθμό μερίδας επενδυτή Σ.Α.Τ., β)τον εξουσιοδοτημένο χειριστή του λογαριασμού αξιών.

Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να καταβάλλουν την αξία των μετοχών (ευρώ 2,30 για κάθε νέα κοινή μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η εταιρία στην ανωτέρω Τράπεζα για τον σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς την μεσολάβηση της εταιρίας. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α.

5. Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελευθέρα κατά την κρίση του Δ.Σ. της εταιρίας.

6. Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άυλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2003.

7. Επειδή η μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. είναι ο τίτλος των 10 μετοχών δύνανται οι μέτοχοι εφόσον το επιθυμούν να αποκτήσουν διαπραγματεύσιμους τίτλους των 10 μετοχών με την κατάλληλη αγοραπωλησία δικαιωμάτων προτίμησης, Η σύσταση αυτή έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και με κανένα τρόπο δεν θίγει τα δικαιώματα προτίμησης του κατόχου μικρότερου αριθμού μετοχών να εγγράφει ή να μεταβιβάσει τα σχετικά δικαιώματα του.

8. Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν.

9. Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. στη συνεδρίαση της 30.07.2003, θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία της εταιρίας, οδός Λ. Ιωνίας 117, Χαμόμυλος Αχαρνών στα γραφεία του Συμβούλου Έκδοσης ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.( Πανεπιστημίου 39, Αθήνα ), στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Σοφοκλέους 10 Αθήνα.

10. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών στο Χ.Α. μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποφασισθεί από το Δ.Σ. της Εταιρίας και θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω του Τύπου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

Συμπληρωματικά διευκρινίζεται ότι, στο ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. την 30/7/2003 και διανεμήθηκε στο επενδυτικό κοινό, εκ παραδρομής, στην σελίδα 48 παρ. 1, αναφέρεται ότι, η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα πραγματοποιηθεί, κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο, εντός 15 ημερών, αντί του ορθού χρονικού διαστήματος των 20 ημερών που όρισε το Δ.Σ. της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα