Προς τα κάτω αναθεωρεί ο ΟΟΣΑ για την οικονομία της Ευωζώνης

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 11:55
UPD:12:09

Κατά το ήμισυ υποβάθμισε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης τις αρχικές του προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να προβεί σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, προκειμένου να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού, η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί μόλις κατά 0,5% στο σύνολο του 2003, ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις του έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1%.

Σε ό,τι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ΟΟΣΑ διατηρεί αμετάβλητη στο 2,5% την αρχική του εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ.

Aνάλογη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει στο 2003 και το βρετανικό ΑΕΠ, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού.

Για την Ιαπωνία ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα υπερβεί το 2% στο σύνολο του 2003 με την προϋπόθεση ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί στο δεύτερο εξάμηνο θα διατηρηθούν στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα