Αμετάβλητες οι τιμές βασικών σχολικών ειδών

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 13:54

Σταθερές, σε γενικές γραμμές, παραμένουν οι τιμές σχεδόν όλων των βασικών σχολικών ειδών, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές του Αυγούστου, σύμφωνα με τις τιμοληψίες που διενήργησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά από εντολή του υφυπουργού Κίμωνα Κουλούρη στα μεγάλα βιβλιοχαρτοπωλεί του κέντρου και των προαστίων.

«Το κύμα ανατιμήσεων στα σχολικά είδη, που έσπευσαν να προαναγγείλουν πολλοί, αποδείχθηκε... τρικυμία σε μία κουταλιά νερό», είπε χαρακτριστικά ο κ. Κουλούρης, αναφερόμενος στο θέμα.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του υπουργείου Ανάπτυξης με τις μεταβολές των λιανικών τιμών σε βασικά σχολικά είδη, οι τελευταίες παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο του 2003 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τον Αύγουστο του 2002 για τις σιδερένιες ξύστρες, τις γόμες Pelican, τα τετράδια των 50 φύλλων, του χονδρούς και λεπτούς μαρκαδόρους, Jumbo και Carioca αντιστοίχως, τα μπλοκ ζωγραφικής, τα διορθωτικά Bic και τις σχολικές τσάντες.

Αντιθέτως, αύξηση από $% έως 7,5% σημείωσαν τα στυλό διαρκείας Bic (4%), τα μολύβια Faber No 2 (4%), τα τετράδδια των 80 φύλλων (7%) και τα φύλλα Κρικ Α4 (7,5%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα