Δωρεάν μαθήματα από το ΜΙΤ

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 14:40

Το εγχείρημα του ΜΙΤ να διαθέσει δωρεάν στο Διαδίκτυο το περιεχόμενο πλειάδας μαθημάτων που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο, περιλαμβανομένων μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων, σημειώσεων από παραδόσεις κλπ, φαίνεται πως είναι επιτυχές.

Αυτό το μήνα, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης παρουσιάζει και επισήμως το πρόγραμμα OpenCourseWare http://ocw.mit.edu/index.html , το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 500 μαθήματα από τον κλάδο της φιλοσοφίας έως το τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανικών και το τμήμα επιστήμης υπολογιστών.

Αρχικώς, ορισμένοι καθηγητές ανησυχούσαν ότι το πρόγραμμα θα προσέθετε περισσότερη δουλειά και ότι θα κινδύνευαν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Το πρόγραμμα ωστόσο ήταν εθελοντικό και έτσι, οι περισσότερες αντιρρήσεις διασκεδάστηκαν. Παρά ταύτα, διοικητικοί και καθηγητές έσπευσαν να σημειώσουν ότι το Διαδίκτυο δεν αποτελεί υποκατάστατο της εκπαίδευσης που παρέχει το ΜΙΤ. Οι μέτοχοι της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν έχουν πρόσβαση στους βοηθούς των καθηγητών ή στην απευθείας συζήτηση με τους καθηγητές.

Το σύνολο των ελεύθερων μαθημάτων θα μεταφραστεί στα ισπανικά και στα πορτογαλικά, ενώ αιτήματα μετάφρασής του έχουν κατατεθεί από τη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και τη Μογγολία.

Πηγή: Benton Compolicy/Wired Magazine, ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα