ΕΣΟΑΒ: Εντός του μήνα η επιλογή του τεχνικού συμβούλου

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 16:01

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του τεχνικού συμβούλου του Εθνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο πριν την όγδοη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΟΑΒ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οπως επισήμανε ο υφυπουργός οι μέχρι τώρα δράσεις αντιστοιχούν περίπου στο 25% του συνολικού πακέτου του ΕΣΟΑΒ και το πρόγραμμα θα διαρκέσει ακόμη 3,5 χρόνια.

Επιπλέον τόνισε ότι οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση του προγράμματος οφείλονται στις γειτονικές χώρες και στα πολιτικο-οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αναφερόμενος στον οδικό άξονα 10 στη Σερβία, είπε ότι το Βελιγράδι δεν έχει ετοιμάσει ακόμη τον φάκελο, ενώ για το κτίριο των θεσμών στο Σεράγεβο, δήλωσε ότι αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει 2.000.000 ευρώ στην τράπεζα, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθυστερεί την εκταμίευση του ποσού.

Μάλιστα, η ελληνική πλευρά προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει άμεσα η εκταμίευση του ποσού τότε αυτό θα μεταφερθεί για την κάλυψη άλλου έργου.

Στην αυριανή εκδήλωση στο χώρο της ΔΕΘ, ο κ. Λοβέρδος θα παρουσιάσει στοιχεία για την πορεία του ΕΣΟΑΒ.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα