Alpha Bank: Ελλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ θα επιφέρει το κοινωνικό πακέτο

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2003 12:56

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ του ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ θα επιφέρει το κοινωνικό πακέτο που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση, επισημαίνει η Alpha Bank.

To συνολικό κόστος για τον Προϋπολογισμό του 2004 και τους επόμενους, από τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που ανακοινώθηκαν, ανέρχεται στο ποσό των 3,36 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 1,45% του ΑΕΠ του επόμενου έτους.

Με τα φορολογικά μέτρα και τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που είχαν ληφθεί το φθινόπωρο του 2002, το έλλειμμα του Προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης το 2004 δεν θα μπορούσε να είναι μικρότερο του 1,1% του ΑΕΠ έναντι 0,4% που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Με την εφαρμογή του νέου κοινωνικού πακέτου, αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος το 2004 σε επίπεδο άνω του 2,5% του ΑΕΠ, καθώς και οι υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες του τακτικού Προϋπολογισμό το 2004 θα είναι αυξημένες, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του 2003, οι αναλυτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank σημειώνουν ότι ενισχύονται οι προοπτικές για την υλοποίησή του χωρίς αποκλίσεις, ως προς τα καθαρά έσοδα, παρά το γεγονός ότι με τα νέα μέτρα θα σημειωθεί φέτος απώλεια εσόδων της τάξης των 60 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα