Intel Corp. : Νέα αναθεώρηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 08:15

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό τουλάχιστον 17%, εκτιμάται να σημειώσουν οι πωλήσεις της Intel Corp. το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία, αναθεώρησε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες τις προβλέψεις της, καθώς η ζήτηση των προσωπικών υπολογιστών αυξάνεται.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 7,6 δισ. έως 7,8 δισ. δολ., σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Στις 22 Αυγούστου, η εταιρεία εκτιμούσε ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 7,3 έως 7,8 δισ. δολ. αναθεωρώντας την προηγούμενη πρόβλεψη για πωλήσεις 7,5 δισ. δολαρίων.

Η Intel, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, η οποία συνεργάζεται με έναν σημαντικό αριθμό εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ, αναφέρει, ότι οι εργασίες άρχισαν να βελτιώνονται σημαντικά.

Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Advanced Micro Devices, ανακοίνωσε χθες ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι πωλήσεις chip υπερέβησαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της.

Από την άλλη πλευρά, η Best Buy Co., η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο μήνα, έφθασαν σε επίπεδα υψηλότερα των προβλέψεων.

Οι μετοχές της Intel κέρδιζαν 60 σεντς, φθάνοντας στα 29,20 δολ. η μία. Κέρδιζαν 38 σεντς φθάνοντας στα 28,60 δολ. στις 4 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της Microsoft Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, κέρδιζαν 28 σεντς, φθάνοντας στα 28,71 δολ. η μία, μετά την ανακοίνωση της Intel. Οι μετοχές της Dell Inc., τέλος, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών κομπιούτερ στον κόσμο, με βάση τις πωλήσεις του 2002, κέρδιζαν 32 σεντς, φθάνοντας στα 34,67 δολ. η μία.

Σημειώνεται, ότι, οι συνολικές πωλήσεις της Intel το δεύτερο τρίμηνο του 2002 ανήλθαν σε 6,5 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα