Αισιόδοξος για την πορεία της γερμανικής οικονομίας ο Χανς Αϊχελ

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 16:07

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Χανς Αϊχελ για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια παραμένει στάσιμη.

«Παρουσιάζεται μια πραγματικά καλή ευκαιρία, ώστε να βγούμε από αυτή την τρύπα», δήλωσε ο κ. Αϊχελ επικαλούμενος την ανάκαμψη της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας αλλά και τις διαρθρωτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πρόσθεσε ότι με την ευκαιρία της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. κατά την ανεπίσημη σύγκληση του Ecofin στη Στρέζα της Ιταλίας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, θα ενημερώσει το συμβούλιο ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη γερμανική οικονομία δεν επισκιάζουν πλέον τις δυνατότητες ανάκαμψης.

Η γερμανική οικονομία πάντως βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο είναι εφικτό να συγκρατηθεί το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%, ο κ. ¶ικελ επέμεινε ότι ο σεβασμός του ορίου αποτελεί δέσμευση για τη Γερμανία και πως θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για τη τήρησή του. Παραδέχθηκε πάντως ότι θα είναι μια δύσκολη αποστολή.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το έλλειμμα του δημοσίου τομέα για το 2003 ίσως να είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι αναμενόταν, ενώ ήδη η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί πως οι εκτιμήσεις της για την εικόνα της οικονομίας το 2003 ίσως να ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα