Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Canon Inc., μετά την υποχώρηση του γιεν, καθώς πιθανολογείται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε στην πώληση του νομίσματος, προκειμένου να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,5% φθάνοντας στις 10.707,83 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Τopix σημείωνε κέρδη 0,5%, φθάνοντας στις 1.031,72 μονάδες, μετά από υποχώρηση σε ποσοστό 0,7% κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

«Οποτε βλέπουμε το γιεν να ισχυροποιείται, η κυβέρνηση παίρνει θέση στην αγορά για να το συγκρατήσει», ανέφερε ο Wee Ban Yew, ο οποίος διαχειρίζεται 2,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την OCBC Asset Management Ltd., στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Εχοντας ένα αδύναμο γιεν είναι φανερό ότι ευνοούνται οι εξαγωγικές εταιρείες και αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα».

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Οι μετοχές της Woori Finance Holdings Co. κινούντο πτωτικά. Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,6%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 0,4%. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, όπως της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καλωδίων και αντλιών, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 30 μηνών, και τις ενδείξεις αύξησης της ζήτησης στην Ευρώπη.

Οι δείκτες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και τη Ν. Ζηλανδία σημείωναν απώλειες, σε αντίθεση με τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας που κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα