Ιράκ : Οι εξαγωγές πετρελαίου τον Αύγουστο

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 10:21

Τα 700.000 βαρέλια κατά μέσον όρο ημερησίως έφθασαν οι εξαγωγές ιρακινού πετρελαίου στη διάρκεια του Αυγούστου και κυμαίνονταν μεταξύ 250.000 βαρελιών στις αρχές του μήνα και 900.000 βαρελιών στο τέλος του Αυγούστου, όπως γράφει η Οικονομική Επιθεώρηση της Μέσης Ανατολής.

Η εβδομαδιαία Οικονομική Επιθεώρηση αναφέρει, ότι η αστάθεια στον ρυθμό παραγωγής πετρελαίου ,οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς ηλεκτροδότησης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του νοτίου Ιράκ. Επιπλέον τον Αύγουστο δεν έγιναν εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Κιρκούκ, εξ αιτίας των ενεργειών δολιοφθοράς στο σύστημα των πετρελαιαγωγών του βορείου Ιράκ.

Για τον Σεπτέμβριο η συνολική δυνατότητα παραγωγής πετρελαίου στο Ιράκ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1,95 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ποσότητα που υπερκαλύπτει τον στόχο που είχε θέσει τον Ιούλιο το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίων.

Πριν από την αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ, η παραγωγική δυνατότητα βρισκόταν στα 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, από τα οποία τα 2 εκατομμύρια προέρχονταν από το νότο και τα 800.000 βαρέλια από τις πετρελαιοπηγές στον ιρακινό βορρά. Το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίων εκτιμά ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί τον Απρίλιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα