Κερδίζει έδαφος το κόμμα του Τόνι Μπλερ

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 11:54

Το Εργατικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα μάτια της κοινής γνώμης, καθώς δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στους Times του Λονδίνου, δείχνει, ότι το κυβερνών κόμμα θα αποσπούσε το 39% των ψήφων εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές έναντι 34% των Συντηρητικών.

Η δημοσκόπηση, που οργάνωσε το ινστιτούτο «Populus», σε δείγμα 1.011 ενηλίκων στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου, έδειξε ότι οι Εργατικοί αύξησαν το ποσοστό τους κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα.

Κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες αύξησαν το ποσοστό τους και οι Συντηρητικοί, ενώ καθίζηση υπέστησαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που είδαν να πέφτει η υποστήριξη της κοινής γνώμης κατά έξι μονάδες στο 19%.

Η προσωπική αποδοχή του Μπλερ αυξήθηκε επίσης στο 5,14 στα 10 από 4,92, που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η αποδοχή του Μπλερ από τους βρετανούς ψηφοφόρους παραμένει υψηλότερη από εκείνη του ηγέτη των Συντηρητικών, Ιαν Ντάνκαν Σμιθ (4,25) και του ηγέτη των Φιλελευθέρων Τσαρλς Κένεντι (5,04).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα