Ανοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Tράπεζες-τεχνολογία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 18:56
UPD:18:59

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ κορυφαίων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών από διεθνείς επενδυτικούς οίκους σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που επικρατεί στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/09/08/821041.htm οδήγησαν σε άνοδο τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.292,1 μονάδες αυξημένος κατά 0,8%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.409,7 μονάδες με κέρδη 0,5%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,1% έχοντας φθάσει τις 3.647,1 μονάδες.

Αξιόλογα κέρδη, της τάξεως του 4,2%, κατέγραψε η γαλλο-ιταλική εταιρεία ημιαγωγών STMicroelectronics. Η ομοειδής αμερικανική εταιρεία Advanced Micro Devices προέβη σήμερα σε αναβάθμιση της αρχικής της πρόβλεψης σε ό,τι αφορά τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο οδηγώντας τη μετοχική της τιμή σε άνοδο άνω του 10%.

Ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έδωσε και η είδηση ότι η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τον τίτλο του αμερικανικού κολοσσού IBM σε “outperform” (απόδοση ανώτερη της αγοράς).

Η μετοχή της ολλανδικής ASML έκλεισε με άνοδο 3,81% στον απόηχο της είδησης ότι η Morgan Stanley προχώρησε σε αναβάθμισή της τιμής-στόχου της μετοχής στα 16 ευρώ από 12,5 ευρώ.

«Παρά τα σημαντικά κέρδη που έχει καταγράψει από την αρχή του έτους, εκτιμούμε ότι η μετοχή της ASML θα εξακολουθήσει να σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη από εκείνη της αγοράς χάρη στην αύξηση των παραγγελιών και την ανάκαμψη της κερδοφορίας που εμφανίζει η ολλανδική εταιρεία», αναφέρει στη σχετική της έκθεση η Morgan Stanley.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε και ο κλάδος των τραπεζών με τη μετοχή της Deutsche Bank να ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,7%. Η UBS αναθεώρησε σήμερα την επενδυτική της πρόταση για τη γερμανική μετοχή σε "buy" από "neutral". Η ελβετική τράπεζα αύξησε παράλληλα την τιμή-στόχο της γερμανικής μετοχής κατά 13%, στα 68 ευρώ.

Aντιθέτως, πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η μετοχή της DaimlerChrysler. Η υπ' αριθμόν πέντε αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο πρόκειται να επενδύσει το ποσόν του ενός δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) στην Κίνα για την κατασκευή αυτοκινήτων και φορτηγών Mercedes. Η σχετική συμφωνία συνεργασίας με την Beijing Automotive Holding Industry Co. υπεγράφη σήμερα το πρωί.

Σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό, ο διευθύνων σύμβουλος της DaimlerChrysler, Γιούργκεν Σρεμπ, επισήμανε πως παραμένουν ακόμη ορισμένες δύσκολες προκλήσεις για την Chrysler. Τον Αύγουστο, η ιαπωνική Toyota υποσκέλισε την Chrysler, αποτελώντας την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Τέλος, άνοδο άνω του 2% σημείωσε η μετοχή της Vodafone. Merrill Lynch συμπεριέλαβε τον τίτλο της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα