Intracom: Σύμβαση 6 εκατ. ευρώ με το ΙΚΑ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003 13:53

Νέα σύμβαση, ύψους 6 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψε πρόσφατα η Intracom με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) για την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για την εξάπλωση του συστήματος διαχείρισης ζήτησης ιατρικών υπηρεσιών υγείας».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο κατακυρώθηκε στην Intracom μετά από σχετικό διεθνή διαγωνισμό με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά και εντάσσεται στον ευρύτερο συνολικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης του τομέα υγείας του Ιδρύματος.

Το έργο αφορά στην εξάπλωση του πιλοτικού συστήματος διαχείρισης ζήτησης ιατρικών υπηρεσιών μέσω τηλεφωνικών ραντεβού σε 50 επιπλέον Μονάδες Υγείας πανελλαδικά.

Η κεντρική υπηρεσία Τηλεφωνικών Ραντεβού έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία σε 24 μονάδες Υγείας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από ένα μηχανογραφικό σύστημα μέσω του οποίου υλοποιείται ο προγραμματισμός των επισκέψεων των ασθενών για ιατρικές, εργαστηριακές και νοσοκομειακές εξετάσεις.

Σκοπός του συστήματος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Intracom, είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών. Ο ασφαλισμένος με ένα απλό τηλεφώνημα (184) ή με επίσκεψη στη μονάδα υγείας, μπορεί να κλείσει ραντεβού με το θεράποντα ιατρό της αρεσκείας του την ημέρα και ώρα που επιθυμεί. Θα επισκεφθεί τον ιατρό του την ώρα του ραντεβού του χωρίς να χρειαστεί να περιμένει σε καμία ουρά, θα λάβει τη διάγνωσή του ή άμεσα το παραπεμπτικό του για εργαστηριακές εξετάσεις και θα μπορέσει, αν αυτό απαιτείται, να προγραμματίσει το επόμενο ιατρικό του ραντεβού.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μηχανογραφικού εξοπλισμού Η/Υ και περιφερειακών, δικτυακής υποδομής και λογισμικού συστήματος, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης/ βελτίωσης/ προσαρμογής λογισμικού εφαρμογών, εισαγωγής και μετάπτωσης δεδομένων, εκπαίδευσης προσωπικού και υποστήριξης της πιλοτικής & παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος και των χρηστών.

Η προβλεπομένη συμβατική διάρκεια ολοκλήρωσης και θέσης σε παραγωγική λειτουργία του συστήματος είναι 12 μήνες. To σύστημα επιπλέον προβλέπει τη διασύνδεσή του με δημόσια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα (όσα είναι συμβεβλημένα με το ΙΚΑ) για την αρτιότερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα